Participă alături de noi la Zilele Deschise ale Economiei Circulare la București, 9-10 iunie 2016!

OSCE Days în București vor reuni o serie de acțiuni ce reprezintă contribuția noastră la accelerarea procesului de tranziție către economia circulară. Partenerii noștri la organizarea evenimentului sunt  ASE, NOD Makerspace, Romanian Textile Concept Cluster și ARCUB. Ne propunem să facilităm noi forme de colaborare intersectorială la nivelul orașului și să re-imaginăm designul proceselor de producție pentru valorificare avansată a deșeurilor. 

OSCE Days este un eveniment organizat la nivel global, ce se întâmplă simultan în mai multe orașe din lume, în perioada 9-13 iunie 2016 (detalii la https://oscedays.org/).

Detalii despre programul celor două zile și modalitatea de participare sunt pe pagina evenimentului, la https://oscedays.org/bucharest-2016/.  Înscrie-te pana pe 7 iunie aici pentru a participa la unul dintre cele două ateliere de pe 9-10 iunie! 

>> Joi, 9 iunie, 10.00-13.00: Atelier deschis de dezbateri deschise pe tema formelor de colaborare inter-sectorială în domeniul economiei circulare și lansarea procesului de creare a unui Living Lab în București. 

  • Locația: sala Virgil Madgearu a Academiei de Studii Economice din București (Piața Romană, nr. 6, parter, clădirea Ion Angelescu).

Din agendă:

  • Vom dezbate de ce economia circulară oferă soluții viabile și cum poate contribui la transformarea modelelor economice actuale ;
  • Vom face un brainstorming pe modele de cooperare inter-sectorială, proiecte din sfera economiei circulare care se pot include în Living Lab și următorii pași. 

>> Vineri, 10 iunie, 13.00-17.00: Atelier participativ de demonstrare a potențialului transformării deșeurilor în resurse. Vom imagina procese scalabile de colectare și valorificare avansată a deșeurilor textile și vom facilita crearea de oportunități de colaborare cu industria textilă și de confecții, pe principiile economiei circulare.

  • Locația: Nod Makerspace, Splaiul Unirii 160, în fosta platformă Industria Bumbacului

Ce-avem în plan:

  • Galerie cu idei/proiecte de valorificare avansată a deșeurilor textile – promovăm practici curente;
  • Expunere de mostre de deșeuri din industria textilă și de confecții – stimulăm idei noi;
  • Atelier de brainstorming și stat la sfat cu industria textilă și de confecții – găsim mecanisme de facilitare a valorificării avansate a deșeurilor.

Notă: pentru pregătirea atelierului din 10 iunie, căutăm designeri, makeri sau antreprenori interesați să dezvolte soluții creative de valorificare avansată a deșeurilor deșeuri textile. Dacă te numeri printre aceștia, trimite-ne ideile tale prin acest formular.

Rămâi la curent cu pregătirile de organizare ale OSCE Days în București abonându-te la evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1107609615962841/

Leave a Reply