Proiecte

Mai jos prezentăm o parte din proiectele la care lucrăm în prezent. Dacă dorești să contribui în vreun fel la acestea sau să afli mai multe și despre alte inițiative în pregătire, te invităm să vizitezi secțiunea Implică-te!

 

ALERT este un proiect dedicat conștientizării riscului seismic în București, ce construiește pe interesul nostru de a dezvolta și testa soluții tehnologice pentru a veni în întâmpinarea problemelor comunităților locale. Am gândit, așadar, ALERT ca o platformă de crowd-sourcing de date de la cetățeni cu privire la clădirile aflate în risc seismic din București, în special numărul și nevoile persoanelor care locuiesc în acestea. Citește mai mult..

 

 

Nepal EduCaB (Educational Capacity Building in Rural Nepal) este un concept pilot inițiat și implementat de practicieni în dezvoltare instituțională și comunitară ai CRIDL în parteneriat cu Cold Feet Foundation din Kathmandu, cu scopul de a crește capacitatea educațională și acțională în rândul comunităților rurale din Nepal. În prima fază de implementare a programului ne-am propus să activăm o rețea de biblioteci în zona centrală a țării, care să funcționeze ca centre culturale, de mobilizare și catalizare comunitară, socială și economică. Primul centru pilot a fost inaugurat în septembrie 2014 in Dandagaon, la 64 km. vest de Kathmandu. 

 Programul de Asistență pentru Comercializarea Inovării din România (RICAP) e un program ce își propune să conecteze antreprenorii cu tehnologii inovative la o rețea globală de posibili parteneri și investitori. Susține antreprenorii și cercetătorii care vor să valorifice potențialul de business al tehnologiilor lor inovative, oferind training și mentorat cu experți din SUA și din România, acces la expertiză globală pentru testarea și validarea potențialului comercial al tehnologiei, precum și ocazia de a dezvolta parteneriate strategice și de a obține acces la capital.  Citește mai mult..

 

Proiectul TrimiteSOS s-a născut în februarie 2012, când sute de comunități din România au fost izolate de căderile de masive de zăpadă. Dificultatea de a monitoriza în teritoriu stadiul în care se află localitățile afectate ne-a condus la inițiativa de a adopta în România o aplicație open-source ce poate sprijini monitorizarea teritorială a diferitelor situații de urgență pe baza semnalărilor transmise de utilizatori (‘crowdsourcing’).   Citește mai mult..  

 

Proiectul Patrimoniu 2.0 propune soluții bazate pe noi tehnologii pentru prezervarea și valorificarea patrimoniului cultural din România. Astfel, ne dorim să dezvoltăm o platformă virtuală de cunoștințe privind patrimoniul cultural ce permite stocarea unui volum mai mare, diseminarea catre un public mai extins si divers și angajarea mai multor tipuri de actori în generarea de conținut decât permit metodele convenționale de documentare. Citește mai mult..