Nepal EduCaB – Stadiul II al interventiei in Districtul Dhading / Nepal

La mijlocul lunii iunie am finalizat stadiul doi al interventiei din districtul Dhading / Nepal, initiata ca urmare a cutremurului din 25 aprilie si a replicilor sale. Planul tentativ pentru perioada aprilie 2015 – februarie 2016 il poti vedea aici.

Ce am facut in etapa doi:

1. Securizarea spatiului de scoala pentru Mahendrodaya Kalika Secondary School

In prima etapa am construit un spatiu temporar pentru scoala (dreapta, in poza de mai jos), care, alaturi de spatiul care a rezistat cutremurului (stanga, in poza) o sa acomodeze 450 de elevi – aprox. 300 din Dandagaon si 150 din satele din alte sate, unde scolile au fost distruse in totalitate. La constructie au participat echipa Nepal EduCaB si localnici din Dandagaon.

In a doua etapa, am angajat o companie de inginerie si arhitectura, alaturi de un geolog, pentru a face o analiza la fata locului, care o sa ne ajute in construirea cladirii permanente pentru noua scoala din Dandagaon (in iunie – iulie), precum si in etapa de reconstructie a caselor din zona, dupa terminarea Musonlui, in octombrie 2015. 

Mai jos sunt planurile pentru noua constructie permanenta pe care o vom realiza in iunie-iulie pentru Scoala Mahendrodaya Kalika Secondary School din Dandagaon:

2. Oferirea de rechizite pentru Mahendrodaya Kalika Secondary School / Dandagaon

Am achizitionar rechizite (i.e. caiete personalizate, creioane, alte materiale educationale) pentru aprox. 450 elevi care invata acum in scoala din satul Dandagaon.

 

On iunie 26th, 2015, posted in: Articole pe blog, Ne-categorisit, Nepal EduCaB, Știri by

Leave a Reply