Alert – proiect de conștientizare a riscului seismic în București

ALERT este un proiect dedicat conștientizării riscului seismic în București, ce construiește pe interesul nostru de a dezvolta și testa soluții tehnologice pentru a veni în întâmpinarea problemelor comunităților locale. Am gândit, așadar, ALERT ca o platformă de crowd-sourcing de date de la cetățeni cu privire la clădirile aflate în risc seismic din București, în special numărul și nevoile persoanelor care locuiesc în acestea.

Platforma va fi disponibilă începând cu luna mai 2015 la adresa www.sesmic-alert.ro. În plus, vom publica resurse, articole și luări de poziție de la cei preocupați de această problemă a orașului: cadre didactice și studenți care cercetează această temă, specialiști în domeniu și locatari ai acestor clădiri.

 

ALERT is a seismic risk mitigation project in Bucharest, which builds on our interest to develop and test tech solutions to address community needs. Therefore ALERT is designed as a data crowd-sourcing platform to aggregate and present awareness-building information on seismic risk in Bucharest, particuarly regarding the tenancy profile and needs of those whose homes are affected.

The platform will be available from May 2015 at www.sesmic-alert.ro. In addition, we aim to publish resources, articles and position papers from those concerned with the issue: academia and scholars researching the subject, specialists and tenants of these buildings.