Prezentare generală

 

Cine Suntem

Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală (CRIDL) este o organizație care își propune să promoveze și implementeze soluții inovative pentru sprijinirea dezvoltării durabile a comunităților locale din România. CRIDL s-a înființat în 2011 dintr-o echipă de oameni cu îndelungată experiență de lucru împreună. Află mai multe despre membrii CRIDL aici.

Avem convingerea că inovația poate avea un impact decisiv la toate cele trei paliere de acțiune pe care noi le considerăm necesare schimbării: (1) diagnosticarea corectă și conștientizarea problemelor, (2) elaborarea și adoptarea de politici–răspuns eficiente precum și (3) derularea de intervenții concrete în beneficiul și cu participarea comunităților locale. Citește mai mult despre direcțiile de acțiune CRIDL aici.

Pentru noi, inovația constă în adoptarea de instrumente noi (ex. noi tehnologii, noi indicatori de măsurare), abordări noi de lucru (ex. echipe interdisciplinare, reconsiderarea rolului utilizatorului final) sau promovarea de noi paradigme de gândire în practica și politica publică a domeniilor ce țin de dezvoltarea locală. Citește mai mult despre domeniile pe care dorim sa le atingem în activitatea noastră aici.

Principii de lucru

  • Open source – suntem de părere că există deja în lume soluții simple, viable și eficiente accesibile, puse la dispoziție gratuit de comunități de dezvoltatori pasionați. Ne propunem să punem în valoare practica inovării colaborative, să conectăm România la bazinul de cunoaștere global și să contribuim la rândul nostru la dezvoltarea acestor resurse la liber.
  • Acțiune în rețea – avem convingerea că trebuie să construim, pe cât posibil, pe fundații existente, să valorificăm efortul și energiile deja mobilizate, fără a duplica și irosi resurse. Vom face acest lucru prin a angrena organizații partener și inițiative locale și a acționa mai degraba drept catalizator sau facilitator când doar acest lucru este ceea ce e necesar. Este ceea ce consideram esențial pentru a asigura efectul multiplicativ al activității noastre.
  • Sustenabilitate financiară – ne propunem să dezvoltam modele de proiecte de antreprenoriat social care se vor putea susține prin resursele generate din interior. Consideram că doar astfel vom putea asigura sustenabilitatea acțiunilor noastre și atinge o număr cât mai mare de comunități beneficiare.
  • Abordare etică și neintruzivă – vom căuta soluții care se aliniază valorilor și spațiilor culturale în care vom lucra, ne-impunând din exterior soluții ne-agreate sau care intră în conflict cu contextul social, natural și economic al comunităților.