Demarăm proiectul ALERT –Campanie de prevenire a pierderilor de vieți omenești în urma unui cutremur de intensitate ridicată

În luna februarie demarăm proiectul ALERT – Campanie de prevenire a pierderilor de vieți omenești în urma unui cutremur de intensitate ridicată. Proiectul ALERT urmărește să prevină pierderea de vieți omenești în urma unui iminent cutremur de intensitate ridicată, mobilizând puterea de generare de informații de către cetățeni, printr-o platformă colaborativă online. Intenționăm astfel să creștem gradul de conștientizare asupra pericolului, să colectăm și diseminăm resurse pentru cei afectați de risc și să stimulăm mobilizarea de fonduri și implicare din partea sectorului public.

Pe scurt, vom dezvolta o platforma de crowd-sourcing de informații culese de cetățeni și voluntari cu privire la clădirile aflate în risc seismic din București. Voluntarii proiectului, sau simpli cetățeni, vor putea încărca automat și în timp real, pe o harta digitală, date (text, poze) din care să reiasă informații despre clădiri aflate în risc. Vom avea în vedere în principal date despre numărul de persoane care locuiesc în imobilul respectiv, dar și alte tipuri de informații: dacă imobilul mai există sau e deja demolat/părăsit, dacă sunt imobile locuite în imediata proximitate care pot fi afectate de prăbușirea celui vizat, dacă sunt diferite funcțiuni (ex. magazin, birouri ș.a.) unde lucrează oameni și/sau există circulație zilnică de clienți. Astfel, intenționăm să facem un ”recensământ” al oamenilor aflați în risc.

Intenționăm să lansăm această platformă spre finalul primăverii. Între timp, am început lucrul pe partea de programare și grafică și ne extindem echipa cu un coordonator de proiect.

ALERT se înscrie în interesul nostru de a testa puterea noilor tehnologii – aici cu o aplicație de crowd-sourcing de date de la cetățeni – pentru a veni în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă comunitățile locale.

Proiectul este finanțat de Telekom în urma concursului de proiecte Te Implici și este implementat ca demers în parteneriat al CRIDL și Make Better.

Puteți urmări o scurtă prezentare a proiectului ALERT aici.

Foto: Câștigătorii campaniei de selecție de proiecte TeImplici a Telekom România

Leave a Reply