15 întreprinderi inovatoare se pregătesc pentru comercializarea inovațiilor lor pe plan global

Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP) va demara săptămâna viitoare activitățile de susținere a celor 15 întreprinderi selectate pentru a le susține în accesarea piețelor internaționale.

Cele 15 companii au fost selecționate la finalul anului trecut din aproape o sută de aplicații primite, descriind tehnologii din domenii precum ITC, producție/design industrial, materiale, energie, electronică, agricultură, educație, medicină și biotehnologii. Tehnologiile inovative ale celor 15 participanți acoperă domenii precum ITC, energie regenerabilă, construcții verzi sau medicină și provin atât din rândul unor startup-uri ambițioase, cât și al unor companii cu experiență îndelungată care și-au dedicat activitatea dezvoltării de produse și servicii noi.

Pentru a marca începutul programului RICAP pentru cele 15 companii, în zilele 21-22 ianuarie va avea loc “Kick-Off Commercialization Training Workshop”, un eveniment de două zile ce va reuni participanții la program și mentorii acestora din SUA și de pe plan local. Cele două zile vor fi dedicate întâlnirilor dintre aceștia, precum și unor seminarii și discuții cu privire la cadrul strategic de susținere a inovării, oportunități de finanțare, reglementări în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală sau strategii de comercializare. Evenimentul va avea loc la București și este găzduit de Romanian-American Foundation.

Acest eveniment reprezintă debutul unei noi etape în implementarea RICAP ce constă în implicarea fiecărei firme participante la un program de mentorat personalizat și evenimente de conectare la piață. În plus, în funcție de nivelul acestora de pregătire, firmele vor avea interacțiuni cu posibili parteneri și finanțatori internaționali din SUA.

RICAP a fost demarat în august 2013 de către Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală și Larta Institute, cu finanțarea Romanian-American Foundation și sprijinul GEA Strategy & Consulting. Pe parcursul celor 20 de luni de implementare, programul va asista 30 de întreprinderi inovatoare din România să își comercializeze serviciile și produsele inovative pe plan global. Lista completă a primei grupe de companii selecționate să participe la program și detalii despre eveniment pot fi consultate pe blogul RICAP: www.ricap.ro/blog.

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.