Apelul pentru înscrierea de tehnologii inovative la Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP) s-a închis la finalul zilei de 25 noiembrie.
Au fost primite 97 de aplicații de la antreprenori și inovatori din 16 județe din țară, în domenii precum IT&C, producție/design industrial, materiale, energie, electronică, agricultură, educație, medicină și biotehnologii.
“Suntem încântați că programul a suscitat un asemenea interes din partea unei comunități ce reprezintă excelența inovării tehnologice din România.”
– Dragoș Pîslaru, director de program RICAP și manager general Gea Strategy & Consulting.
Aflat la o primă ediție pilot, programul și-a propus să identifice și să susțină antreprenorii români care au dezvoltat tehnologii inovative și care își doresc și au potențial să comercializeze pe piața globală. Procesul de evaluare a aplicațiilor va avea loc până la mijlocul lunii decembrie, când vor fi anunțați cei 15 participanți. Selecția va urmări natura inovatoare a tehnologiei propuse, potențialul și obiectivele acesteia de comercializare pe piață.
Începând cu luna ianuarie a anului 2014, cei 15 participanți vor beneficia de un program de mentorat personalizat, evenimente de conectare la piață și, dacă sunt pregătiți pentru piață, matching cu posibili parteneri și finanțatori internaționali. Fiecărui inovator selectat i se va desemna un mentor internațional și unul local, împreună cu care va lucra pentru a valorifica potențialul de comercializare a tehnologiei. În plus, participanții vor avea ocazia să intre în legătură cu posibili parteneri și finanțatori potriviți pentru aceștia, în cadrul unor evenimente de networking. Dacă sunt pregătiți să iasă pe piața internațională, RICAP le va organiza sesiuni de feedback și întâlniri în SUA, unde vor avea șansa să acceseze capital și parteneriate.